Ko je Latischa?

 

Latischa je ime koje potiče iz područja Afrike, značenje imena je vesela i pozitivna devojka. Upravo takav je i brend Latischa silk art, koji želi da pokaže kroz kolorit boja i dezena na svilenim maramama i šalovima veselost postojanja svake žene.

Svila kao tkanina koja je nežna a opet sa druge strane jaka, oslikana od strane Latischa daje Vam da budete originalne, posebne, drugačije. Svaki model je oslikan rukom autora iz sopstvene ideje.

Autor brenda Latischa silk art je Liptak Ana (1985) koja se bavi profesionalno slikanjem na svili od 2016. godine, pohađala časove slikanja kod Victorije Tamaši Babić u slikarskom Ateljeu „Matisse“ u Novom Sadu (Srbija). Kao njena najveća ljubav- svila opredelila se da pored slika koje izrađuju, koje se urame i krase zidove da napravi nešto što može da se ponese, dodirne i oseti, jer svila to zaslužuje.

Postoji više tehnika kojima se koristi autor da bi postigao željeni efekat, a to su akvarel tehnika, upotreba gute, kombinacije dodavanje soli i alkohola.

Boje koje se koriste su visokog kvaliteta i za održavanje svakog proizvoda potrebno je pratiti uputstvo sa deklaracije, a to je ručno pranje, ne koristiti sredstva za izbeljivanje, peglanje svile dok je mokra na željenoj temperaturi. Svila trpi visoku temperaturu, ako je 100% svila, a Latischa silk art Vam daje garanciju da  koristi svilu visokog kvaliteta, ona je tako nežna i mekana na dodir, sa visokim sjajem!

Motivi su raznovrsni ali poruka je ista, budite ljubav i širite istu i to je ta emocija koja je preneta na sami brend.

Svilene marame su oduvek bile deo stajlinga – odraz prefinjenosti i stila, one su prosto sinonim za diskretni luksuz. Obožavane možemo tako da kažemo.

Ručni rad je jedinstven, za nekog predstavlja luksuz, za nekog umetničko delo. Na Vama je da se odlučite za proizvod sa potpisom Latischa, a opet da ostanete originalni i u svom stilu.